Otthont teremteni, ahol nemcsak polgártársaim, hanem az ide csábított vendégek és turisták is jól érzik magukat. Így hozva létre azt, ami másoknak csábító és hívogató a városban, viszont nekünk, dunaszerdahelyieknek büszkeség és maga az otthon.

Csallóköz cikk: Dunaszerdahely és Naszvad egy futamban

A hétvégén rendezik Budapesten a Nemzeti Vágtát, amelyen három felvidéki település is képviselteti magát, mégpedig Somorja, Naszvad és Dunaszerdahely.

Az elmúlt héten sorsolták ki az előfutamok összetételtelét a Hadtörténeti Múzeumban. „Összesen 72 település lovasa tizenkét futamban versenyzik majd a továbbjutásért, az első kettő jut tovább a vasárnap délelőtti középdöntőbe, ezek győztesei pedig majd a koraesti döntőbe. A nyertesre többek közt egy 1848-as kard is vár vándordíjként – Ne vonj ki ok nélkül, ne tégy vissza becsület nélkül! – felirattal. Emellett sztárfutam és kis huszár vágta is lesz, a nemzetközi futamban idén 12 nemzet 4 kontinensről képviselteti magát” - tudtuk meg Hájos Zoltán dunaszerdahelyi polgármestertől, aki Bárdos Gábor somorjai polgármesterrel részt vett a sorsoláson.

A dunaszerdahely lovasa, Tóth René a hatodik futamban küzd majd meg a továbbjutásért, Sepsiszentgyörgy, Naszvad, Sellye, Gyenesdiás, Jászberény képviselőjével szemben, míg a somorjai lovasnak a hetedik futamban a korábbi sikereket elérő Baja vagy éppen Hortobágy kiválóságaival is meg kell harcolnia. Érdekesség, hogy a dunaszerdahelyi lovas azon vágtornóci Titánnal indul, amely a Felvidéki Vágtán a leggyorsabb időt futotta, de a nemzetközi futamban Budapesten nem mutatkozhat be. Ebben a számban a nagy távolságról érkező indulók miatt sorsolt lovakkal indulnak a nemzetközi futam versenyzői. Szlovákiát a Nemzeti Vágta nemzetközi futamában Monika Matušeková fogja képviselni, aki a Csallókőzi Vágta győztese volt.

Az előzetes egyeztetés alapján az is kiderült, a Felvidéki Vágtát a jövő évben június 25-én rendezik meg Dunaszerdahelyen.