Megyei választások 2017 - TÉMA, amely hazugságokkal és csúsztatásokkal segíti a Most-Híd megyei kampányát

 Az eddigi választási kampányok során, akár parlamenti, megyei, vagy helyi önkormányzatiak is voltak, a Most-Híd azzal sajnáltatta magát, hogy választási kampány ideje alatt a „gonosz” MKP mocskolódik, valótlanságot terjeszt róluk. Most érdekes módon mintha az „áldozati” szerepből elkövetővé avanzsálódna.

Az MKP képviselő-jelöltjei a választási gyűléseken nem foglalkoznak más pártok jelöltjeivel, mivel van mit elmondaniuk a választóknak. El tudják mondani mit hoztak a két déli régiónak, mert egy 12 fős képviselő csoportot a 40 fős megyei képviselő-testületben nem lehetett megkerülni. Mindig részt vállaltak a döntéshozatalban, támogatták a megyei elnököt, s ezáltal beleszólásuk volt a megyei intézmények működésébe és annak fejlesztéseibe.

Ezt nem tudják elmondani azok a Most-Híd színeiben megválasztott megyei képviselők, akik Tibor Mikuš megyei elnököt folyamatosan támadták, illetve nem vettek részt a megyei képviselő-testület és a megyei tanács munkájában, mert éppen egyikük Brüsszelben vett részt az Európa Parlament munkájában, vagy néhányan közülük a szlovák parlamentben szavaztak éppen. Ezek a megyei képviselők közül egyik sem mondhatja el, hogy mit tettek a megyén a Csallóközért, még Nagyszombat Megye éves költségvetéseinek elfogadását sem támogatták szavazataikkal. Ezért aztán megye elnökjelöltje és a képviselőjelöltek csak arról filozófálgathatnak a kampány-gyűléseiken, hogy miről is szólhat a megye. Ezen kívül csak a becsmérlik és semmisnek tüntetik fel azokat a fejlesztéseket, amelyek a a megyéről a déli régiókba érkeztek.

Azon túl, hogy a Most-Híd kampány-gyűléseiken valótlanságokkal ámítják a hallgatóságot, még választási újságot is kiadnak TÉMA címmel, melyben támadják a politikai versenytársaikat. Ezen újság kiadásával nem a tájékoztatás a céljuk, hanem a mások lejáratása, hogy a megyei választásokon előnyt tudjanak kicsikarni, mások, főleg a politikai versenytársaik lejáratásával. De hát csak erre képesek, mert más nincs a tarsolyukban és a megyén négy év alatt nem tettek semmit!

A Most-Híd színeiben induló megyeelnökjelölt a dunaszerdahelyi kórház ügyében mennyire tájékozott! A TÉMÁ-ban azt állítja, hogy a kórház majdnem 7 millió eurós adósságot halmozott fel, milliók vándoroltak ki büntetlenül a dunaszerdahelyi kórház kasszájából, sorban adták el a kórház telkeit, a pénzt zsebre vágták.

A megye elnökjelöltje egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy miért alakult ki a dunaszerdahelyi megyei kórházban az adósság. Nem tudhatja, mert államtitkári kinevezése előtt weboldalak készítésével foglalkozott egy dunaszerdahelyi kft keretén belül. Szükséges volt egy államtitkári helyet betölteni, s előhúzták őt, mint a nyulat a cilinderből.

Az igazság az, hogy a megyei kórházak azért termeltek sorra veszteséget, mert az a szlovák egészségügyben nem volt rendeletileg egységesen meghatározva, hogy egyes egészségügyi beavatkozások mennyibe kerülnek, így történhetett az meg, hogy ugyanazon egészségügyi beavatkozásért az állami és tankórházak az egészségügyi biztosítóktól többet kaptak, mint a megyei fenntartású kórházak. Tehát a szlovák egészségügyben rendszerhiba volt/van, mert sem a Iveta Radičová kormánya, amelynek részese volt a Most-Híd is, a második Fico-kormány és a harmadik Fico-kormány sem, amelynek tagja a Most-Híd, nem oldották meg azt a problémát, amely még máig is kísért. A kórház akkori vezetése a lehetőségekből kiindulva kívánta megoldani a helyzetet úgy, hogy a felesleges kórházi telkeket eladta, hogy olyan kórházi berendezéseket szerezzen be, amelyek bevételhez juttatták, amivel javította a kórház akkori gazdálkodását. Így tehát a telkek eladásából származó pénz a kórház „zsebébe” került.

Ami a kórházi parkolók fizetősségét illeti, a parkolók először 15 percre voltak díjmentesek, azt meghaladó idő után voltak fizetősek, s a bevételből származó jövedelemből a parkolórendszert működtető cég 60 %-át utalta át a kórháznak. A kórház vezetősége figyelembe véve a kórház pácienseinek véleményét a 15 perces időszakot 30 percre emelte, és módosította a hétvégi parkolási díjat is a polgárok javára.

Ha az államtitkár úr, a megye elnökjelöltje azt állítja, hogy milliók vándoroltak ki törvénytelenül a kórház kasszájából, miért nem tett büntető feljelentést? Bizonyára, azért, mert ez az állítása csak választások előtt hangzik jól, viszont nem tett büntető feljelentést, mert, ha indokolatlanul vádaskodna, saját magára vonhatna büntető eljárást hamis vádaskodás végett.

A Most-Híd megye elnökjelöltje magát Emmanuel Macronhoz, a francia köztársasági elnökhöz hasonlítja! Nagy önbizalma van az úrnak, mert míg Macron gazdasági miniszter volt 2014. augusztusától 2016. augusztusáig, a 2004-2008 időszakban a francia pénzügyminisztériumban igazgató volt, addig elnökjelöltünk 2016. év előtt nem volt sem államigazgatási funkcióban és nem végzett munkát közösségünkért, most pedig a megye mindenen gondját egy csapásra megoldaná!

Mindezek ellenére az MKP nem veszi fel a kesztyűt és nem fog lejárató kampányba bonyolódni politikai versenytársaival.